2011-05-11 15:13:56• hírek • Póti Orsolya

Töltsd az éjszakát a múzeumban!

Szatmárnémetiben idén is megszervezik a már népszerűvé vált nemzetközi kulturális programot, a Múzeumok Éjszakáját május 14-én, szombatról vasárnapra virradóan. A Múzeumok Világnapja keretében május 14-én felavatják a tasnádi Múzeum Házat is, mely értékes régészeti, néprajzi és történelmi leletekkel várja az érdeklődőket.

A kulturális program 1999-ben indult francia példa nyomán, melynek különlegessége, hogy az érdeklődők ingyen meglátogathatják a programban résztvevő kiállítóhelyeket, tárlatokat.

A Szatmár Megyei Múzeum idén is megrendezi a Múzeumok Éjszakáját, ám a programban ezúttal a Tasnádi Városi Múzeum is részt vesz. A Megyei Múzeum, illetve a múzeum képzőművészeti részlege, a Vécsey-ház két történelmi kiállítással is várja az érdeklődőket, a tasnádi Múzeum Ház tárlata pedig értékes történelmi leleteket foglal magába.

Mint megtudtuk, a rendezvény keretében szombat este 18 óra 30 perctől Happening Kiállítás veszi kezdetét „A kis herceg" címmel, 20 óra 30 perctől pedig Dorel Gaina és meghívottjainak művészeti kiállításra kerül sor a Vécsey-házban.

Ezenkívül az érdeklődők megtekinthetik a szatmári béke aláírásának 300. évfordulója alkalmából nyílt kiállítást ugyancsak a Vécsey-házban, valamint „A parasztok és a kommunizmus" című tárlatot a Megyei Múzeum földszinti kiállítótermében. Az említett kiállítások mellett a múzeumok állandó tárlata is megtekinthető szombat délután 12 óra és vasárnap éjszaka 1 óra között.


A tavalyi rendezvényt divatbemutatóval tették látványossá
A tavalyi rendezvényt divatbemutatóval tették látványossá


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: